uz Mumuka trepēm
uz Ideju par rubli
uz Prāta darbiem
uz Sirds darbiem
uz Roku darbiem
uz Pēdu darbiem
uz Nedarbiem
Ideja par rubli logo - uz pirmo lapu
Bulta pa labi Āboļu balle Bulta pa kreisi

Sagatavo:

• ielūgumu – kurā katram viesim lūdz ierasties ar nepajokam iesaiņotu ābolu, kurus tie atnākot liek, citiem nemanot, lielā apklātā grozā;


• vienu ābolu iesaiņo „100” papīros, katram iesaiņojumam kaut ko uzrakstot – lai viesi pa vienai miziņai ņem nost; 100 miziņu „aprakstu” varianti:

uz virsējās: pirmajam atnācējam

uz otrās: tam ar šlipsi,

uz 3: tai ar košajām bantēm....

vai

sadali šo http://lv.wikipedia.org/wiki/Ābols tekstu viesu skaita fragmentos


• paminiet mīklas – sākiet ar to, vai varat atminēt, kādā krāsa, pēc kā smaržo un no kurienes vesti viesu atnestie iesaiņotie āboli, un kurš ir saiņotājs;


• tad var padiskutēt:

vai eži ēd ābolus – neēd

ko tirgo www.aboluveikals.lv – elektroniku

varbūt te http://www.irlaiks.lv/recipies/gurman/secret/article.php?id=470567 vēl kāda tēma iepatīkas


• tur var pašpikot arī receptes – izkopē un izdrukā receptes sastāvdaļas - viesiem jāizdomā, kā to varētu pagtavot un nosaukums. Nosaukums! ir ābolu ēdiena pati kārdinošākā daļa :D))


• var otrādi – sarakstīt nosaukumus un lai viesi ar mēmā šova elementiem attēlo pagatavošanas procesu – pārējie min, ko tur liek kopā un kas tur būs – pankūkas, pudiņš, zapte, kompots, studentu končas http://woman.delfi.lv/archive/print.php?id=6470075, āboli vaniļā ar datelēm http://www.pareizs-uzturs.com/public/aboli-vanila-ar-datelem.php vai cepti āboli zem olu segas http://www.apollo.lv/portal/life/articles/118695


• ābolu ripināmo dēli – spēles noteikumi, kā Lieldienu olas ripinot, nu vai, kam āboli sasitas tiem jāsabučojas ;)


• ābolu nazi – kurš vārdu „iegravēs”, kurš garāku mizu novirpinās, kurš vairāk daiviņas vai klucīšus sagriezīs, kurš katrai daiviņai un katram klucītim mīļvārdiņu izdomās;


• keksa formu – no ābolu sacīkstes kripučiem iemaisi ābolu pīrāgu: 4 olas saputo ar glāzi cukura, pievieno glāzi miltus un sagrieztu (nu mūsu gadījumā laikam būs sasmalcinātu :D) ābolu; visu ieziestā ar rīvmaizi iebirdinātā veidnē, iepriekš neuzkarsētā cepeškrāsnī, vidējā karstumā, apmēram 40 min. (manai krāsnij ir lodziņš – pīrāgs uzbriest, tad sāk smaržot, tad tā kā drusku pietupjas, tad jārauj ārā, citādi piedeg :D)


• gaidot pīrāga pietupšanos varat paši paspēlēt pietupienus – satupieties aplī un padodiet apkārt ābolu, ripinot no klēpja klēpī (a rokas aiz muguras, lai sarežģītāk, varat tajās krusteniski sadoties);


• ķīlu izpircējiem - kurš sveci nodzēsīs ar auklā iesieta, pie jostas piekārta ābola pusīti; kurš ābolu pāri istabai pārripinās, sitot pa to ar auklā iesietu, pie jostas piekārtu spičkastīti; kurš apēdīs auklā iekārtu ābolu, neskarot to rokām (ja neveicas, var pieaicināt vēl kādu ķīlnieku/mīlnieku :)


oij, ka tik pīrāgs jau naf piededzis! :D)))


2008.gada 13.februārī