Sagatavo:
• ielūgumu kurā katram viesim lūdz ierasties ar nepajokam iesaiņotu ābolu, kurus tie atnākot liek, citiem nemanot, lielā apklātā grozā;
• vienu ābolu iesaiņo 100 papīros, katram iesaiņojumam kaut ko uzrakstot lai viesi pa vienai miziņai ņem nost;
100 miziņu aprakstu varianti:
uz virsējās: pirmajam atnācējam
uz 3: tai ar košajām bantēm....
sadali šo http://lv.wikipedia.org/wiki/Ābols tekstu viesu skaita fragmentos
• paminiet mīklas sākiet ar to, vai varat atminēt, kādā krāsa, pēc kā smaržo un no kurienes vesti viesu atnestie iesaiņotie āboli, un kurš ir saiņotājs;
• tad var padiskutēt:
ko tirgo www.aboluveikals.lv elektroniku
varbūt te http://www.irlaiks.lv/recipies/gurman/secret/article.php?id=470567 vēl kāda tēma iepatīkas
• tur var pašpikot arī receptes izkopē un izdrukā receptes sastāvdaļas - viesiem jāizdomā, kā to varētu pagtavot un nosaukums. Nosaukums! ir ābolu ēdiena pati kārdinošākā daļa :D))
• var otrādi sarakstīt nosaukumus un lai viesi ar mēmā šova elementiem attēlo pagatavošanas procesu pārējie min, ko tur liek kopā un kas tur būs pankūkas, pudiņš, zapte, kompots, studentu končas http://woman.delfi.lv/archive/print.php?id=6470075, āboli vaniļā ar datelēm http://www.pareizs-uzturs.com/public/aboli-vanila-ar-datelem.php vai cepti āboli zem olu segas http://www.apollo.lv/portal/life/articles/118695
• ābolu ripināmo dēli spēles noteikumi, kā Lieldienu olas ripinot, nu vai, kam āboli sasitas tiem jāsabučojas ;)
• ābolu nazi kurš vārdu iegravēs, kurš garāku mizu novirpinās, kurš vairāk daiviņas vai klucīšus sagriezīs, kurš katrai daiviņai un katram klucītim mīļvārdiņu izdomās;
• keksa formu no ābolu sacīkstes kripučiem iemaisi ābolu pīrāgu: 4 olas saputo ar glāzi cukura, pievieno glāzi miltus un sagrieztu (nu mūsu gadījumā laikam būs sasmalcinātu :D) ābolu; visu ieziestā ar rīvmaizi iebirdinātā veidnē, iepriekš neuzkarsētā cepeškrāsnī, vidējā karstumā, apmēram 40 min. (manai krāsnij ir lodziņš pīrāgs uzbriest, tad sāk smaržot, tad tā kā drusku pietupjas, tad jārauj ārā, citādi piedeg :D)
• gaidot pīrāga pietupšanos varat paši paspēlēt pietupienus satupieties aplī un padodiet apkārt ābolu, ripinot no klēpja klēpī (a rokas aiz muguras, lai sarežģītāk, varat tajās krusteniski sadoties);
• ķīlu izpircējiem - kurš sveci nodzēsīs ar auklā iesieta, pie jostas piekārta ābola pusīti; kurš ābolu pāri istabai pārripinās, sitot pa to ar auklā iesietu, pie jostas piekārtu spičkastīti; kurš apēdīs auklā iekārtu ābolu, neskarot to rokām (ja neveicas, var pieaicināt vēl kādu ķīlnieku/mīlnieku :)
oij, ka tik pīrāgs jau naf piededzis! :D)))
2008.gada 13.februārī |