|
Atrodi, kur dārzā rabarbeRRis aug! ;) |
|
|
Vel vajadzēs: pienu, raugu, sāli, cukuru, eļļu, miltus mīklai; sviestu, auzu pārslas, cukuru, krikumiņus, miltus drumstalām; cuKKuru rabarbeRRiem |
|
|
Siltā piena izšķīdina raugu, pamazām pievieno miltus, šķipsniņu sāls, drusciņ cukuru, nedaudz eļļu, visu uz izjūtu un mīca līdz mīkla atlec no rokām. |
|
|
Tad bļodai vaku ciet (tuperwares trauks ir ļoti labs) un karsta ūdens peldē, lai briest. |
|
|
Drumstalam saberž sviestu ar auzu pārslām, cukuru un nedaudz miltiem. Var pievienot cukātus, kanēli, vaniļu... Svarīgi saberzt nevis mīcīt, lai masa viegla un drumstalaina. Un uz brīdi ledusskapī. |
|
|
Mizojam, sagriežam rabaRRbeRRus! Saberam ar cukuru. |
|
|
Poukš! Kas tas!? Ā! :D) Bļodai vāks atsprādzis, aha!, mīkla gatava.:) |
|
|
Saberam rabaRRbeRRus duršļakā (hihi mana vecmāmina caurduri tā sauca), lai liekais mitrum notek. To pēcāk morsiņā ;) |
|
|
Ar eļļa samitrinatām rokām iesmērējam plāti un plājam mīklu, piepaceļot maliņas un stūrus. |
|
|
Sākumā virs mīklas vienmērīgā kārtā liek tikai rabaRRbeRRus un sakarsētā plītī cep tikai no apakšas. Pēc brīža visu vienmērīgi pārber ar drumstalām un ar karstumu no augŠ un apakŠ cep līdz gatavībai. |
|
|
Pasniedzot pievieno meiju smaržu un draudzīgu smaidu. |
|
|
Bez uzraudzības ilgi neatstajiet :D)) Neviens neko nebūs redzējis, it īpaši tie ar apaļo punci un cukurainām ūsām :D)) |