1. bilde

Atrodi, kur dārzā rabarbeRRis aug! ;)

 

2. bilde

Vel vajadzēs: pienu, raugu, sāli, cukuru, eļļu, miltus mīklai; sviestu, auzu pārslas, cukuru, krikumiņus, miltus drumstalām; cuKKuru rabarbeRRiem

 

3. bilde

Siltā piena izšķīdina raugu, pamazām pievieno miltus, šķipsniņu sāls, drusciņ cukuru, nedaudz eļļu, visu uz izjūtu un mīca līdz mīkla atlec no rokām.

 

5. bilde

Tad bļodai vaku ciet (tuperwares trauks ir ļoti labs) un karsta ūdens peldē, lai briest.

 

5. bilde

Drumstalam saberž sviestu ar auzu pārslām, cukuru un nedaudz miltiem. Var pievienot cukātus, kanēli, vaniļu... Svarīgi saberzt nevis mīcīt, lai masa viegla un drumstalaina. Un uz brīdi ledusskapī.

 

6. bilde

Mizojam, sagriežam rabaRRbeRRus! Saberam ar cukuru.

 

7. bilde

Poukš! Kas tas!? Ā! :D) Bļodai vāks atsprādzis, aha!, mīkla gatava.:)

 

8. bilde

Saberam rabaRRbeRRus duršļakā (hihi mana vecmāmina caurduri tā sauca), lai liekais mitrum notek. To pēcāk morsiņā ;)

 

9. bilde

Ar eļļa samitrinatām rokām iesmērējam plāti un plājam mīklu, piepaceļot maliņas un stūrus.

 

10. bilde

Sākumā virs mīklas vienmērīgā kārtā liek tikai rabaRRbeRRus un sakarsētā plītī cep tikai no apakšas. Pēc brīža visu vienmērīgi pārber ar drumstalām un ar karstumu no augŠ un apakŠ cep līdz gatavībai.

 

11. bilde

Pasniedzot pievieno meiju smaržu un draudzīgu smaidu.

 

12. bilde

Bez uzraudzības ilgi neatstajiet :D)) Neviens neko nebūs redzējis, it īpaši tie ar apaļo punci un cukurainām ūsām :D))